27/5/12

Όσοι γίνουν πρωθυπουργοί....

Που μ' έριξες μανούλα μου μέσα σ' αυτόν το βόθρο

είχα όνειρα για Ντ' Αρτανιάν και με φωνάζουν Πόρθο
Το παραπάνω στοιχάκι είναι από τη "Μάνα κουράδα" του Πανούση. Βόθρος είναι αυτή εδώ η χώρα. Γιατί δεν υπάρχει άλλη χώρα στον δύσμοιρο τούτο κόσμο που να έχει τόσο αποχαυνωμένο λαό. Να πούμε και του στραβού το δίκιο δεν έχουμε και πολλές επιλογές. Σε αυτές τις εκλογές καλούμαστε να αποφασίσουμε τον μονόφθαλμο από τις χιλιάδες τυφλών.

Υποψήφιος 1ος: Ο δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα, ο μόνος άνθρωπος που κατάφερε να επιζήσει από κατάρα του Δράκουλα των Χανίων, ο Αντώνης ο Σαμαράς. Πραγματικά μιλάμε για ένα από τα γελιότερα πολιτικά τέκνα αυτής της χώρα. Είναι κλασσικό παράδειγμα ανθρώπου που ενώ τον σπρώχνουν οι πάντες είναι τόσο ηλίθιος που δεν έχει μπορέσει να κάνει τίποτα. Αποτυχημένος υπουργός, αποτυχημένος αρχηγός κόμματος, πρώην της Βίσση. Η μόνη επιτυχία του να καταφέρει να διώξει την κόρη του Δράκουλα από την ΝουΔου και μετά την ξαναέφερε πίσω. Είναι ο άνθρωπος που άνοιξε τα σύνορα παρόλα αυτά θα καταπολεμήσει την λαθρομετανάστευση. Είναι ο άνθρωπος που πήρε την ΝουΔου σε ιστορικό χαμηλό και την πήγε ακόμα χαμηλότερα, ενώ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση (όπως είπε ο ίδιος). Είναι ο άνθρωπος που βγήκε πρώτος στις εκλογές, και πολύ πιθανόν να το ξανακάνει, αλλά δεν θα γίνει πρωθυπουργός, δηλαδή έτρεξε μόνος του και βγήκε δεύτερος.

Υποψήφιος 2ος: Ο Cool Αλέξης, είναι πρώην κνίτης που κάπου έχασε τον δρόμο του. Δεν ξέρω αν η απόφαση ήταν δική του ή δεν χώρεσε στην αγκαλιά του Πατερούλη του Περισσού. Βέβαια αυτά ανήκουν στο παρελθόν και δεν μας νοιάζουν, το σίγουρο είναι πως ο Αλέξης προσπαθεί αν ισορροπήσει ανάμεσα σε τρεις βάρκες, στο (Das) Kapital, στη σοσιαλδημοκρατία τύπου Πα.Σο.Κ των 80's και στην Ευρώπη των Μέρκελ, Ολαντρέου και λοιπόν αντιπροσώπων των Νταλαροειδών τραπεζιτών. Όταν όμως πατάς σε δύο βάρκες, πόσο μάλλον σε τρεις, θα πέσεις κάποια στιγμή στο νερό, και αν είναι το δροσερό της Μεσογείου έχει καλώς, αν όμως πέσεις στον Βόρειο Παγωμένο κινδυνεύεις να αφήσεις εκεί τα κοκαλάκια σου, ως άλλος Leonard Di Caprio, επειδή η πλούσια Rose δεν έκανε λίγο πιο κει τον κώλο της για να χωρέσετε στην βάρκα...

Υποψήφιος 3ος: Ο σοσιαληστής της παρέας, Βαγγέλας ο Βενιζέλος. Ο μύθος λέει πως όταν ήταν μικρός έπεσε στην μαρμίτα της αλαζονείας και έτσι έγινε και χοντρός και μαλάκας, χοντομαλάκας με λίγα λόγια. Χαζός, χαζός ο Γιωργάκης του την φόρεσε του χοντρού, και τον κέρδισε στις εσωκομματικές, και έγινε πρωθυπουργός, και του έδωσε το κόμμα τώρα που κοντεύει να γίνει εξωκοινοβουλευτική αριστερά ή στην καλύτερη περίπτωση συνιστώσα του Σύ.Ρι.Ζα. Δύσκολα τα πράγματα για τον Βαγγέλη που βλέπει στον ύπνο του τον Παπανδρέου και τον Τσίπρα να μουρμουρίζουν, να τον κοιτάν και μετά να σκάνε στα γέλια. Δεν τρώει, δεν κοιμάται, έχει χάσει και 500 ολόκληρα γραμμάρια. Είναι δύσκολα τα πράματα και στο Πα.Σο.Κ. Δεν τους δίνουν τα δάνεια οι τράπεζες γιατί λένε τα έφαγε ο Γιώργος σε διαδρόμους γυμναστικής, ελπίζει όμως ο Βεγγέλης πως κάτι θα δώσει ο Proton Bank και θα πάρει και λίγο τζάμπα τηλεοπτικό χρόνο από τον Ψυχάρη τώρα που τελειώνουν τα τούρκικα.

Υποψήφιος 4ος: Τέταρτος είναι ο Χαροκαμμένος, με τους Απεξαρτημένους Έλληνες. Καλά τα πήγαινε ο Πάνος, είχε μαζέψει λίγους από τον Σαμαρά, λίγους από τον Καρατζαφύρερ, λίγους από των Φύρερ των Χαζών και είχε πάρει ένα τίμιο 10% στις 6 του Μάη. Άρχισε μετά όμως της κακές παρέες. Του είχε πει η μανούλα του να μην μιλάει σε αγνώστους, αλλά ο θείος Παπούλης του φάνηκε καλός και ανοίχτηκε λίγο παραπάνω, ευτυχώς για τον Πάνο δεν ανοίχτηκε και ο Παπούλης
γιατί εκεί θα μιλούσαμε για σεξουαλική παρενόχληση. Το έκαψε όμως ο Έλληνας ξάδερφος του Herbert (από το Family Guy) τον Καμμένο, και έδωσε το plan B. Τελικά στους Απεξαρτημένους Έλληνες θα μείνουν τρεις και ο Κουίκ...

Υποψήφια 5η: Η Αλέκα, αχ... η Αλέκα. Θα μπορούσε αν είναι η χαμένη κόρη του Στάλιν, αλλά μάλλον είναι μια φθηνή απομίμηση του με ξυρισμένο του μουστάκι. Χαμένη μέσα στους διαδρόμους, στο Σπίτι του Λαού, ετοιμάζεται για την επανάσταση... είτε για την ανάσταση, δεν ξέρουμε ακόμα τί από τα δύο θα έρθει πιο γρήγορα. Τα γεγονότα δείχνουν πως στον Περισσό έχει συντελεστεί ένα παράδοξο της φυσικής, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο ο χρόνος συνεχίζει να πάει προς το μέλλον, εκεί έχει σταματήσει στο 1945, ενώ μαρτυρίες λένε πως σύμβουλος της Αλέκας είναι ο κλώνος του Ζαχαριάδη που μυστικά έφτιαξε η ίδια σε σοβιετικά εργαστήρια λίγο πριν ανατραπεί ο η Σοβιετική Ένωση.

Υποψήφιος 6ος: Έκτος είναι ο Φύρερ των Χαζών. Ο Μιχαλολιάκος είναι ένα από τα μυστικά πειράματα του 3ου Ράιχ. Οι Ναζί των χρονομετέφεραν από τα υπόγεια του Ράιχσταντ στην Ελλάδα του 2012 ελπίζοντας πως θα μπορέσουν επιτέλους κυριαρχήσουν  των κόσμο. Με μυαλό Γερμανού ανειδίκευτου εργάτη του 1936, ο Μιχαλολιάκος προσπαθεί να μας πείσει πως δεν έχει καμία ιδεολογική σχέσει με τον Χίτλερ. Τώρα εγώ ποιον να πιστέψω αναγνώστη μου; Τον Μιχαλολιάκο ή τα μάτια μου; (1, 2, 3)


Υποψήφιος 7ος: Ο Φώτης ο Κουνέλης είναι το νερό του πολιτικού συστήματος... άχρωμος, άοσμος, άγευστος αλλά επιτακτικά αναγκαίος. Θα είναι είτε η αριστερή τζόντα σε μια κυβέρνηση ΝουΔου-Πα.Σο.Κ, είτε το ευρωπαϊκό βαρίδιο του Συ.Ρι.Ζα και στις δύο περιπτώσεις μόνο κακό μπορεί να κάνει.

Τα outsiders: Ο Στέφανος Μάνος προσπαθεί εδώ και πολύ καιρό να ξαναμπει στην Βουλή, δεν τα κατάφερε με τον ταύρο όποτε τώρα θα ξαναπροσπαθήσει καβάλα στον Τζήμερο, που τυχαίνει να έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Σιμήτη, πίστεψε στον Γιωργάκη συνεργάζετε τώρα με τον Μάνο, αλλά θέλει μια πολιτική χωρίς πολιτικούς!!!!

Ο Καρατζαφύρερ τελικά δεν θα στεφθεί αυτκρ... εεε πρωθυπουργός στη Κωνσταντινούπολη. Το περιστέρι και ο πατέρας του όπως φαίνεται πως είχαν άδικο. Ίσως ξαναγυρίσει του βόδιbuilding. Ο μόνος που θα χάσει είναι ή σάτιρα.

Οι παραπάνω πρέπει να ξέρουν πως "όσοι γίνουν πρωθυπουργοί....


Ποιος είναι αυτός ο Βαμβακάρης; Ούτε στην Euroβύζιον δεν έχει πάει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: