28/10/12

"Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα"...


... με αυτήν την φράση είχε είχε "απειλήσει" ο Ηλίας Ηλίου, πρόεδρος της Ε.Δ.Α. στην μεταπολίτευση το αστικό πολιτικό σύστημα. Αυτήν την φράση είχε χρησιμοποιήσει και ο Δημήτρης Παπαδημούλης για να "απειλήσει" την συγκυβέρνηση, και όπως φαντάζεστε ο Σαμαράς κατουρήθηκε από τον φόβο. Λόγο αυτής της ακράτειας υγρών του κύριου πρωθυπουργού έρχεται ο Τσάβες της Μεσογείου, το πρώην κνιτόπουλο, o Cool Αλέξης, να καθησυχάσει τον δισέγγονο της Πηνελόπης Δέλτα, γνωστό και ως Τρελαντώνη.

Δεν έχει πολύ καιρό που ο Καημένος - Καμμένος πρότεινε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α να παραιτήσουν τους βουλευτές τους για να προκληθούν εκλογές. Δεν ξέρω αν αυτό έχει συνταγματική βάση. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν δέχτηκε με την δικαιολογία πως δεν θα γίνουν γενικές εκλογές, αλλά επιλεκτικά στις περιφέρειες που  θα είναι η παραιτημένοι βουλευτές. Ακόμα και αν αυτό είναι μια πραγματικότητα, δεν το ξέρω, φανταστείτε να γίνουν εκλογές στους μισούς νομούς της χώρας, ή ακόμα και μόνο στην Β' Αθηνών που έχει σχεδόν τον μισό πληθυσμό, και βγει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α πρώτος με διαφορά δέκα μονάδων. Ποια θα είναι η νομιμοποίηση της κυβέρνησης από την στιγμή που ένα αντικειμενικό στοιχείο που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει (αν μπορούμε να πούμε πως οι εκλογές σε αυτή την χώρα είναι καθόλα νόμιμες και ελεύθερες... έστω ότι...) δείχνει πως δεν έχει την πλειοψηφία στον λαό; Φαίνεται πως οι φωνές που αποκαλούσαν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α νέο ΠΑ.ΣΟ.Κ είχαν δίκιο (όχι πως δεν ήταν προφανές). Το αστείο της υπόθεσης ήταν πως για το ΠΑ.ΣΟ.Κ χρειάστηκαν επτά χρόνια στην αντιπολίτευση με συνθήματα που οικειοποιήθηκε από το Κ.Κ.Ε., όντας η Αριστερά της Αριστεράς και μια τετραετία στην κυβέρνηση για να γίνει κλασσικό κόμμα εξουσίας ή για να φανεί τί πραγματικά ήταν, ο καθένας διαλέγει και παίρνει (για οικονομία της συζήτησης ας πούμε πως τις αυξήσεις κ.τ.λ. δεν τα έδινε για να διαφθείρει την κοινωνία... έστω ότι...). Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α χρειάστηκε μόλις ένα μήνα για να φτάσει από την "ριζοσπαστική" αριστερά των πρώτων εκλογών, στην σοσιαλδημοκρατία, και λίγους μήνες στην αντιπολίτευση για να φτάσει στον κέντρο. Η αλήθεια είναι πως αφού ξεκινήσαμε τα περί "δημοκρατικής αριστερής παράταξης" το παιχνίδι είναι χαμένο. Όποιος έχει ξέρει τα βασικά περί των θεωριών που βασίζεται η Αριστέρα ξέρει πως Αριστερά και Δημοκρατία πάνε μαζί, δεν χρειάζονται επιθετικοί προσδιορισμοί. Όπως έλεγε ο Τζιμάκος για τον αλήστου μνήμης Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, "Όταν είσαι Αριστερός, είσαι και προοδευτικός, εκτός αν είσαι καθυστερημένος". Ξεφύγαμε λίγο από το θέμα μας όμως. Το Α.Π.Ε. έχει δηλώσεις του Τσίπρα.
πιστεύουμε ότι δεν είναι ώρα για επικοινωνιακού χαρακτήρα κόλπα, δεν είναι ώρα να προκαλέσουμε με τεχνητό τρόπο την πτώση της κυβέρνησης, αλλά είναι ώρα να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική και πιστεύουμε ότι σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκουμε συμμάχους, όχι μόνο σε όσους ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, αλλά και στους πολίτες που από φόβο ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
Δηλαδή ναι μεν η κυβέρνηση καταστρέφει την χώρα, ναι μεν έχει χάσει μέρος τον ψηφοφόρων της και πιθανόν να μην έχει πλειοψηφία, αλλά δεν πρέπει να πέσει, γιατί μετά μπορεί.... να βγούμε εμείς... και δεν μας συμφέρει.... το να λέμε παπαριές είναι πιο εύκολο.
...δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το συμμερίζονται και αρκετοί βουλευτές αυτών των κόμματων, οι οποίοι έχουν αρχίσει να διαφοροποιούνται και τα κόμματά τους πριν καν έρθουν αυτά τα μέτρα στη Βουλή, με την πρόθεση και μόνο ότι θα διαφοροποιηθούν, τους διαγράφουν. Και αναρωτιέμαι αν αυτό είναι δημοκρατία. Αν αυτό δεν είναι μια φασιστική τακτική, τι είναι;
Δηλαδή η κυβέρνηση είναι και φασιστική και αντισυνταγματική, αφού "Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση." σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, εκτός αν δεν μας νοιάζει τι λέει το Σύνταγμα (παίζει και αυτό). Οπότε την ρίχνεις.

Αυτό που ζητάν σήμερα ... είναι να μην παρασχεθεί ουσιαστικά η δυνατότητα στις ελληνικές κυβερνήσεις να ορίζουν τα δημοσιονομικά της χώρας. Με δύο λόγια δηλαδή, μετατρέπουν την Ελλάδα σε ένα « οικονομικό προτεκτοράτο » μέσα στην Ευρωζώνη. (...) καταλύουν τη δημοκρατία και την λαϊκή κυριαρχία.
"Αλλά στα 'ρχιδια μας" θα μπορούσε να κλείσει.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κάηκε πριν καν κυβερνήσει, όπως και η Ν.Δ. άλλωστε. Δυστυχώς επειδή είμαστε ζώα έχουμε ήδη την μία πάνω από το κεφάλι και είναι θέμα χρόνου μέχρι να έρθει και ο άλλος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι αυτό που έρχεται μετά, με τα "Καθαρά Χέρια". Πολλοί νομίζουν πως μπορεί να μην τους αγγίζει, αλλά όπως είπε και ο Γερμανός πάστορας Νιμόλερ.
"Όταν πήραν τους κομμουνιστές δεν διαμαρτυρήθηκα.
Άλλωστε δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν πήραν τους Εβραίους δεν διαμαρτυρήθηκα.
Άλλωστε δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν πήραν τους συνδικαλιστές δεν διαμαρτυρήθηκα.
Άλλωστε δεν ήμουν συνδικαλιστής
Όταν ήρθαν να με πάρουν,
δεν είχε μείνει κανείς να διαμαρτυρηθεί για μένα."
Όταν το τέρας πεινάει τους τρώει όλους...

Υ.Γ. Το πρόβλημα δεν είναι να μην έχει λεφτά, αλλά να μην έχεις ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: