15/9/10

Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος

Η φράση είναι από τον Λουκιανό. Η όλη ιστορία θυμίζει την σημερινή κατάσταση που για να πεθάνεις θέλει να έχεις καβάτζα 5-6 χιλιάδες ευρώ. Όταν ο Μένιππος πέθανε ο Ερμής τον πήγε στον Χάρο που τον πέρασε από τον Αχέροντα. Ως γνωστών το ταξίδι αυτό κόστιζε έναν οβολό (τώρα με τους φόρους δεν ξέρω πόσο έχει πάει). Ο Μένιππος, ως πρόγονος του σύγχρονου Έλληνα, δεν έχει μία και (όπως θα έκανε κάθε Έλληνας που σέβεται τον εαυτό του) εκμεταλλεύεται το παραθυράκι του νόμου και λέει "Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος", πατάει πιστόλα, που λεν και στο χωριό μου, στον Χάρο. Μετά από 2300 χρόνια στην Ελλάδα του λευκού Ομπάμα, του παιδιού της αλλαγής, ο Ερμής και ο Χάρος θέλουν να πάρουν σύνταξη και ν’ αποσυρθούν με τους υπόλοιπους αθάνατους στο Μαϊάμι (τώρα πως μπόρεσαν να βγουν στην σύνταξη με μόνο 5000 χρόνια δουλειάς και που βρήκαν λεφτά για το Μαϊάμι δεν ξέρω).Το πρόβλημα είναι ο Μένιππος που ακόμα χρωστάει τον οβολό του, η λύση βρίσκετε και ο Μένιππος πρέπει να έρθει στην ζωή για να βρει μια δουλειά και να αποπληρώσει το χρέος του (μάλλον δεν βλέπουν ειδήσεις στον Άδη).

Είναι η πρώτη σειρά animation ελληνικής παραγωγής που από 'τι ακούγετε θα είναι μια ποπ σάτιρα στην ελληνική κοινωνία. Οι συγκρίσεις με αμερικανικές σειρές όπως το South Park και τους Simpsons ίσως να είναι λίγο άδικες αφού κακά τα ψέματα αυτές οι σειρές ήταν πολύ μπροστά από την εποχής τους. Βλέπω να υπάρχουν πολλές αντιδράσεις και τον Άνθιμο να μαζεύει υπογραφές για το κόψιμο της σειράς (έκτος αν πάρει τον νόμο στα χέρια του), επίσης με ενδιαφέρον περιμένω και την γνώμη του Μπουμπούκου (βασικά χεσμένο τον έχω, αλλά ένα παραλήρημα του πάντα με κάνει να γελάω). Δημιουργοί είναι ο Γιώργος Β. Φειδάς, που έχει κάνει και μία από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων χρόνων τους Singles, και ο Γιάννης Τσιτσώνης. Τις φωνές τους θα δανείσουν στους ήρωες νέοι ηθοποιοί όπως ο Πάνος Μουζουράκης (Μένιππος), Λευτέρης Ελευθερίου (Χάρος), Γιάννης Σαρακατσάνης (Ερμής), Σάννυ Χατζηαργύρη, Ζήσης Ρούμπος, Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Νάστια Βραχάτη. Ενώ θα συμμετάσχουν και σπουδαίοι Έλληνες ηθοποιοί όπως ο Γιάννης Μπέζος, η Υρώ Μανέ, ο Σάκης Μπουλάς, ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο Χρήστος Σιμαρδάνης, η Καίτη Κωνσταντίνου, η Μαρία Σολωμού, ο Ιωάννης Παπαζήσης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Τώρα αν αυτό το πολύ φιλόδοξο σχέδιο θα πετύχει είναι μια τελείως διαφορετική κουβέντα, στο χέρι μας είναι να αποδείξουμε πως δεν είμαστε κοινό μόνο για το Big Brother και τους μαλάκες που τραγουδάνε ή λένε τον πόνο τους στην Στεφανίδου. Εγώ το περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον.

Υ.Γ. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό κομμάτι από τον Λουκιανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: