10/10/10

Είδη ταινιών: Μέρος 1ο


Σταλλόνια έπη: Θα μπορούσαμε να τις πούμε και Ραμπόνια έπη καθώς η πρώτη διδάξασα είναι το Rambo: The first blood, με τις τρεις συνέχειες του. Σε αυτό το είδος ταινιών ο ήρωας είναι ένα παιδί του λαού, αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο οι κακοί τον βάζουν στο μάτι, του κλέβουν το παιδί, του σκοτώνουν τη γυναίκα και αυτός πρέπει να επιφέρει την τάξη. Βέβαια και ένα απλό "Είσαι μαλάκας" είναι αρκετό για να σκοτώσει ο ήρωας μας 50, 100, 3εκ κακούς. Όσο και αν τον χτυπήσουν, όσο και αν πυροβολήσουν και γενικώς ό,τι και αν κάνουν ο ήρωας ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, αντιθέτως η κακοί πεθαίνουν το πολύ με μια μπουνιά, εκτός από τον αρχηγό τους που μένει πάντα ζωντανός από εκρήξεις, φωτιές, σεισμούς για να έχει την τιμή να τoν σκοτώσει στο τέλος της ταινίας ο ήρωας μας.
Γνήσιοι εκπρόσωποι: Rambo, Kobra, Cliffhanger (και σε ό,τι άλλο έχει παίξει ο Μέγας Stallone),Terminator, Salt κλπ.
Pop Culture Value: Τεράστια και δεν κοροϊδεύω. Όποιος δεν έχει δει τα Rambo δε ξέρει τι χάνει (πολύ ξυλο και γέλιο, μη σας αφήσω με την απορία).
Trivial: Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως οι σφαίρες έχουν αλλεργία στον  Stallone.


Ιστορίες κλάματος και μαζικής υστερίας: Κύριος εκπρόσωπος του είδους είναι ο μισητός James Cameron. Αυτές οι ταινίες είναι συνήθως γλυκανάλατες ιστορίες αγάπης με χαρακτήρες από διαφορετικά ταξικά υπόβαθρα που ερωτεύονται αλλά ο ερωτάς τους δε μπορεί να ανθήσει. Λίγο οι κακοί γονείς, λίγο το χρώμα σου που είναι μπλε, λίγο η παγωμένη θάλασσα και ένας μεθυσμένος καπετάνιος που ο μαλάκας δεν είδε κοτζάμ παγόβουνο η αγάπη χάνετε (σβήνει σαν τα 'στέρια, φεύγει σαν τα καλοκαίρια). Στην καλύτερη περίπτωση ο άντρας του ζευγαριού πεθαίνει (γιατί πεθαίνει πάντα ο άντρας; Τι ρατσισμός είναι αυτός;) σκορπίζοντας τη χαρά σε όλους εκείνους που το έτερον ήμισυ τους έσυρε για να δουν μαζί τη ταινία. Στη χειρότερη ή ζουν "αυτοί καλά" και 'συ θα έχεις το βράδυ την γυναίκα σου να σου λέει "Είδες βρε ο John κάθε μέρα λουλούδια της έφερνε. Εσύ όρθιος κοιμάσαι", ή θα χωρίσουν για να περάσεις εσύ ακόμα δύο ώρες υποφέροντας στο σινεμά όταν βγει η συνέχεια (και να υποστείς μετά την κρεβατομουρμούρα).
Γνήσιοι εκπρόσωποι: Titanic, Noting Hill, Avatar κλπ.
Pop Culture Value: Για τις γυναίκες ανεκτίμητη.
Trivial: Στη διάσημη σκηνή του Τιτανικού (Jack i'm flying) η Rose ποτέ δε πέταξε.


Υ.Γ. Στο δεύτερο είδος ποτέ δεν μας δείχνουν τί γίνετε μετά από 20 χρόνια που η γυναίκα έχει βάλει τριάντα κιλά και ο άντρας έχει κάνει μπυροκοιλιά και φαλάκρα. Μαμώ το Hollywood μου.

5 σχόλια:

Τσακ είπε...

Πες τα διαολε...

Dr. G. House είπε...

Εγω τα λεω ποιος μ'ακουει και κυριως ποιος απανταει ειναι το θεμα

Ρίτα Γκούργκουλα είπε...

Αν ήταν να μας τα δείχνουν αυτά τότε δεν θα λέγονταν παραμύθια αλλά Τα νέα των 21.00 χαχα

Dr. G. House είπε...

Ριτα καλως ορισες στο ραδικι, αλλα θα διαφωνησω μαζι σου. Δεν υπαρχει ταινια που να συγκρινεται με τις ειδησεις. Αλλωστε οι δημοσιογραφοι ειναι οι καλυτεροι ηθοποιοι, ο Τραγκας νομιζω εχει παρει και οσκαρ.

Τσακ είπε...

Πες τα διαολε...