11/10/10

Γ.Α. Παπανδρέου:"Όταν λέμε για κόψιμο απ'ο παντού, ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ!!"


Επιτέλους οι προτάσεις μου έγιναν πραγματικότητα. Οι brainiacs του ελληνικού κράτους άκουσαν τις προτάσεις μου τις αξιολόγησαν, τις τροποποίησαν και τις έβαλαν σε εφαρμογή. Τι λέω; Πριν πολύ καιρό στον "Oδηγό επιβίωσης σε καιρούς οικονομικής κρίσης" είχα γράψει το εξής:
  • Κόψτε κατά 30% την μάζα των παιδιών σας (αυτό επιφέρει μείωση 30% των αναγκών τους σε τροφή και νερό). Έτσι ισοσταθμίζετε το κόψιμο του 30% των επιδομάτων που παίρνατε για αυτά.
Πολλοί νόμιζαν πως έκανα πλάκα, αλλά εγώ ακολούθησα κατά γράμμα τον οδηγό και ζω μια πλουσιοπάροχη, βέβαια χωρίς αριστερό χέρι, παππούδες, και σκύλο, αλλά έχω να τρώω δύο φετούλες ψωμί τη μέρα και αυτό έχει σημασία. Τι της θέλετε τις πολυτέλειες; Στο θέμα μας όμως. Πολύ καλά κάνει το ΙΚΑ, σου λέει αυτός τώρα αυτός θα ζήσει άλλα δεκαπέντε χρόνια; Πόσα παπούτσια θα χρησιμοποιήσει σε όλα αυτά τα χρόνια; Δέκα ζευγάρια; Δε θα κάνουν 7ο ευρώ το ένα; Οπότε πάμε στα 700 ευρώ. Ενώ το ΙΚΑ τα βάλε κάτω και είπε "700 τα παπούτσια. Ποια είναι η εναλλακτική; Κόψιμο, πόσο κάνει;". Έχουμε και λέμε ένα πριόνι 20 ευρώ, λίγες γάζες 5 ευρώ, ένα μπουκαλάκι betadin 2 ευρώ και δύο ασπιρίνες για τον πόνο 1 ευρό. Σύνολο 23 ευρώ. Εσείς τι θα διαλέγατε; Στο κάτω κάτω όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες.

Υ.Γ. Στη φωτογραφία είναι ο Loveρδος που δείχνει τον δρόμο.
Υ.Γ. Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι παραπληροφόρηση (εκτός από τα σύνεργα της εγχείρησης του ΙΚΑ). Τα παπούτσια αυτά στη καλύτερη οι άνθρωποι τα φοράν για 1-2 χρόνια (όχι πως άμα τα φορούσαν για 10 χρόνια το κόψιμο θα ΄ταν πιο λογικό) μέχρι να συμβεί το αναπόφευκτο, λόγο της έλλειψης σοβαρού συστήματος υγεία που θα μπορούσε να σώσει τα πόδια των ανθρώπων. 
Ελλάς το μεγαλείο σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: