12/11/10

Ποιος είναι το ζώο;


Μερικά εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης και λίγες τρίχες λιγότερες νομίζετε πως μας έκανα ανώτερους από τα ζώα; Το πιο εξελιγμένο είδος στον πλανήτη πιστεύετε πως είναι και το πιο πολιτισμένο; Γελιέστε...

1. Η Αμερικανική Κυβέρνηση το 1970 άρχισε να επιχορηγεί τα πειράματα ενός γιατρου που ονομάζονταν Robert White.Τα πειράματα αυτού του γιατρού είχαν να κάνουν με έρευνες πάνω στον εγκέφαλο των ζωντανών οργανισμών καθώς και την μεταμόσχευση κεφαλιών σε άλλο σώμα.Ο γιατρός αυτός λοιπόν αποφάσισε να πραγματοποιήσει την πρώτη μεταμόσχευση κεφαλιού ενός πιθήκου σε ένα ακέφαλο σώμα ενός άλλου πιθήκου και να το κρατήσει στην ζωή.Το πείραμα αυτό πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 1970. Χρειάστηκαν ώρες για τον γιατρό και την ομάδα του να κόψουν το κεφάλι ενός πιθήκου και να το τοποθετήσουν στο ακέφαλο σώμα ενός άλλου πιθήκου. Όταν ο πίθηκος ξύπνησε από την νάρκωση κατά έναν περίεργο τρόπο κατάλαβε πως δεν ήταν στο σώμα του αλλά σε ένα άλλο σώμα και αφού κοίταξε κατάματα τον γιατρό του επιτέθηκε και τον δάγκωσε.Τελικά ο πίθηκος έζησε μονάχα για μία μέρα και πέθανε από επιπλοκές.Αμέσως μετά ο γιατρός δήλωσε πως θα ήταν ευκολότερο να τοποθετήσουν το κεφάλι του πιθήκου ανάποδα στο σώμα του παρά σε ένα άλλο σώμα.

2. To 1965, γεννήθηκε ένα αγοράκι στον Καναδά. Όταν ήταν 8 μηνών, υπεβλήθη σε περιτομή, αλλά από ιατρικό λάθος το πέος του υπέστη έγκαυμα. Οι γονείς του επισκέφτηκαν τον ψυχολόγο John Money, ο οποίος τους παρότρυνε να υποβάλλουν το παιδί σε αλλαγή φύλου. Οι γονείς συμφώνησαν, χωρίς να γνωρίζουν τις πραγματικές προθέσεις του γιατρού, που ήθελε να αποδείξει ότι η ανατροφή είναι αυτή που καθορίζει το φύλο ενός ατόμου και όχι η φύση. Ο David, που κατόπιν ονομάστηκε Brenda, απέκτησε κατασκευασμένο κόλπο και υπεβλήθη σε ορμονοθεραπεία. Ο Money χαρακτήρισε το πείραμα επιτυχές, χωρίς όμως να αναφέρει τις επιπτώσεις από την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη η Brenda. Συμπεριφερόταν κατά πολύ όπως ένα κανονικό αγόρι, ενώ πολλές φορές τα συναισθήματά της ερχόντουσαν σε σύγκρουση για διάφορα θέματα. Όλο αυτό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην οικογένεια. Η μητέρα της Brenda εμφάνισε αυτοκτονικές τάσεις, ο πατέρας της έγινε αλκοολικός, ενώ ο αδερφός της παρουσίασε σοβαρή κατάθλιψη. Τελικά, οι γονείς της αποφάσισαν να της αποκαλύψουν την αλήθεια για το φύλο της όταν ήταν 14 χρονών. Η Brenda αποφάσισε να γίνει και πάλι David, σταμάτησε να παίρνει οιστρογόνα και ανακατασκεύασε το πέος του.


3. Ένας βοσκός από την Ελούντα που έβγαλε στη κυριολεξία τα μάτια του σκύλου του επειδή του έφαγε μια κότα, μπροστά μάλιστα στο παιδί του, η εισαγγελέας υπηρεσίας Λασιθίου, μετά την ακρόαση, τη Τρίτη (9/11) τον άφησε ελεύθερο χωρίς κανένα περιοριστικό όρο και χωρίς να οριστεί δικάσιμος. Ο βοσκός ισχυρίστηκε ότι τον σκύλο χτύπησε αυτοκίνητο, κάτι που διαψεύδει ο κτηνίατρος που εξέτασε το ζώο και αναγκάστηκε στη συνέχεια να του κάνει ευθανασία, λόγω της κατάστασης του. Μετά το θόρυβο που ξεσηκώθηκε αστυνομικοί είχαν συλλάβει μέσα στα όρια του αυτοφώρου τον βοσκό και τον προσήγαγαν ενώπιον του εισαγγελέα Λασιθίου, ο οποίος όμως παρά και την επιστολή της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής ζωοφιλικών οργανώσεων, τον άφησε ελεύθερο. Αμέσως μετά ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος αντικατέστησε τον σκύλο με έναν νεώτερο, αφού προφανώς οι σκύλοι για αυτόν είναι αναλώσιμοι. Βέβαια οι σκύλοι στα βουνά μέσα στο κρύο και στη βροχή μέσα σε βαρέλια είναι γνώριμο θέαμα ειδικά των κρητικών βουνών.

Υ.Γ. Τα πρώτα δύο άρθρα είναι από το Obelix's blog ενώ το τελευταίο από το Greek Rider.
Υ.Γ. Καμιά φορά είναι να ντρέπεσαι που είσαι άνθρωπος...