21/12/10

Προς τον λαό...


Μπορεί εγώ προσωπικά να μην πιστεύω σε κάτι το ανώτερο, ποτέ όμως στη ζωή μου δεν έχω χλευάσει την θρησκευτική πίστη, κρατάω αυτές τις απόψεις για μένα και τους φίλους μου. Δε μπορώ όμως να εθελοτυφλώ σε αυτό το συνδικάτο μαυροφορεμένων μαφιόζων που πλασάρουν τους εαυτούς τους ως εκπρόσωποι του θεού. Πρόσφατα  η εκκλησία της Ελλάδος εξέδωσε ένα φυλλάδιο που ήταν πυρ και μανία κατά των πολιτικών. Ας πω πρώτα τα καλά, συμφωνώ στο πολιτικό μέρος του διαγγέλματος και βλέπω πως η εκκλησία επιτέλους μιλάει ελληνικά. Φυσικά και η εκκλησία πρέπει να έχει λόγο διότι εκφράζει ένα τεράστιο κομμάτι των Ελλήνων πολιτών. Που είναι το πρόβλημα; Στο ότι η εκκλησία δε διαφέρει και πολύ από τους διεφθαρμένους πολιτικούς, Βατοπέδια και παραδικαστικά είναι πρόσφατα και γνωστά. Επίσης θέλει θράσος να μιλάει η εκκλησία για πελατειακό κράτος όταν οι παπάδες παίρνουν μισθό από το κράτος και έχουν προνομιακή φορολογία. Άμα θέλει η εκκλησία να διαχωρίσει την θέση της από τους πολιτικούς, να γίνει διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας, να πληρώνει μόνη της τους παπάδες, να γίνει η ίδια πιο ταπεινή (βλ. ναούς και άμφια) και να κόψει τα αποδείξεις για όλα αυτά που ο κάθε πιστός πληρώνει σε γάμους, βαπτίσεις μαύρα και αδήλωτα.

Τα παρακάτω από τη Ελευθεροτυπία είναι μερικές από τις "φιλανθρωπικές" δράσεις της Αλληλεγγύης:
  • Αγόρασε 371.093 κιλά πουλερικά, αξίας 742.186 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στα ψυγεία χαλασμένα και δαπανήθηκαν κι άλλες 100.000 για την καταστροφή τους.
  • Το ίδιο συνέβη και με την αποστολή 70 τόνων ζυμαρικών στη Συρία απ' όπου επιστράφηκαν ως ακατάλληλα.
  • Έλαβε από την Ιερά Σύνοδο 345.000 ευρώ για τα θύματα του Λιβάνου που τα χρησιμοποίησε για άλλους σκοπούς αλλοιώνοντας τα παραστατικά είσπραξης των επιταγών.
  • Μίσθωσε ακίνητα χωρίς να υπάρχει ανάγκη και τα ποσά κατέβαλλε η «Αλληλεγγύη».
  • Αγόρασε τέσσερα πολυώροφα ακίνητα δαπανώντας και τεράστια ποσά για τη διαρρύθμισή τους.
  • Ενώ ο έρανος για τα θύματα του τσουνάμι απέφερε 1.663.900,63 ευρώ, η «Αλληλεγγύη» παρέδωσε στο ΥΠ.ΕΞ. μόνο 1.355.000 ευρώ και δεν φαίνεται τι έγινε το υπόλοιπο των 308.000 ευρώ.
  • Στα έργα και τις ημέρες της «Αλληλεγγύης» επί ημερών Φουρλεμάδη προστίθενται -σύμφωνα με την αγωγή- προκαταβολές για προγράμματα όπως κατασκευή σχολής επαγγελματικής κατάρτισης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Β. Σουμάτρα Ινδονησίας, που δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς και η είσπραξη προκαταβολής για κατασκευή σχολείου-ορφανοτροφείου στην ίδια περιοχή, έργο που επίσης δεν εκτελέστηκε ποτέ.
Υ.Γ. Όσο για τις αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο, το ΠΑΣΟΚ δε περίμενα να πει κάτι διαφορετικό και περιμένω την στιγμή που το ΚΚΕ θα γυρίσει τον 21ο αιώνα.
Υ.Γ. Φυσικά και σε αυτήν τη περίπτωση υπάρχουν οι λαμπρές εξαιρέσεις ανθρώπων που είναι πραγματικά άγιοι, ιερωμένοι που προσφέρουν αφιλοκερδώς όπως διδάσκει ο Χριστιανισμός. Αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά είναι σπουδαίοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: