17/11/11

Στάσιμη ιστορία


Πριν 38 χρόνια κάποιοι (που μάλλον ήταν του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.) κάνοντας χρήση του παραλόγου δικαιώματος του ακαδημαϊκού ασύλου έκαναν κατάληψη στο Πολυτεχνείο, με αποτέλεσμα να χάσουν την εξεταστική οι φοιτητές. Ντροπή και αίσχος. Αυτοί οι ταραξίες ζητούσαν "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία", 38 χρόνια μετά η κατάσταση είναι η ίδια. Και αν μέχρι τώρα όποιος μιλούσε για χούντα θεωρούταν υπερβολικός, πλέον έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Γιατί; Επειδή το γράφει ένα μικρό βιβλιαράκι που μου έδωσαν από την Βουλή των Ελλήνων.

Το Σύνταγμα της Ελλάδας

Άρθρο 38 παράγραφος 2
Αν ο Πρωθυπουργός παραιτηθεί, εκλείψει ή αδυνατεί για λόγους υγείας να ασκήσει τα καθήκοντά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει Πρωθυπουργό αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο οποίο ανήκει ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, εφόσον αυτό διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Η πρόταση γίνεται το αργότερο σε τρεις ημέρες από την παραίτηση ή την έκλειψη του Πρωθυπουργού ή από τη διαπίστωση της αδυναμίας του να ασκήσει τα καθήκοντά του. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, εφαρμόζεται αναλογικά η παράγραφος 4 και στη συνέχεια το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 2 και η παράγραφος 3 του προηγούμενου άρθρου. Η αδυναμία του Πρωθυπουργού να ασκήσει τα καθήκοντά του για λόγους υγείας....
Ας δούμε τι λέει το άρθρο 37 που αναφέρεται παραπάνω

Άρθρο 37
  1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και, με πρότασή του, διορίζει και παύει τα λοιπά μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς. (δεν έχει σχέση)
  2. Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
  3. Αν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει κι αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή.
  4. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπος του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ' αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Η πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Βουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή· η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.
Όποιος διαβάζει ελληνικά και ξέρει πως ο κ. Παπαδήμος δεν είναι βουλευτής μπορεί να από όλα τα παραπάνω πως ο διορισμός του ως πρωθυπουργός είναι αντισυνταγματικός και συνεπάγεται κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, οπότε όποιος υποστηρίξει ή ψηφίσει την νέα κυβέρνηση θεωρείτε πραξικοπηματίας και ως τέτοιος πρέπει να δικαστεί.

Περνώντας ως γεγονός πως τα γκάλοπ δεν είναι στημένα (λέμε τώρα), είναι καταθλιπτικό να βλέπεις έναν λαό να έχει βάλει τις ελπίδες του σε έναν άνθρωπό που θεωρείτε γκουρού της οικονομίας ενώ δεν είναι, εκτός αν στα τμήματα Φυσικής των πανεπιστημίων ανάμεσα στη θεωρία της σχετικότητας μαθαίνουν και οικονομικά, που όντας διευθυντής της Τράπεζα της Ελλάδος έχει παίξει τεράστιο ρόλο σε τρία σκάνδαλα μεγατόνων (χρηματιστήριο, swaps, είσοδος στο Ευρώ με πλαστά στοιχεία) και ως αντιπρόεδρος της της ΕΚΤ μας βιάζει τα τελευταία δύο χρόνια, αφού είναι το 1/3 της τρόικας. Περαστικά μας...

3 σχόλια:

lusifer είπε...

ti na pw giatre h leksh respekt einai ligh...sumfonw PAOLITA me auto pou grafeis

idika h prwth paragrafos KORIFH
Πριν 38 χρόνια κάποιοι (που μάλλον ήταν του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.) κάνοντας χρήση του παραλόγου δικαιώματος του ακαδημαϊκού ασύλου έκαναν κατάληψη στο Πολυτεχνείο, με αποτέλεσμα να χάσουν την εξεταστική οι φοιτητές. Ντροπή και αίσχος. Αυτοί οι ταραξίες ζητούσαν "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία", 38 χρόνια μετά η κατάσταση είναι η ίδια. Και αν μέχρι τώρα όποιος μιλούσε για χούντα θεωρούταν υπερβολικός, πλέον έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Γιατί; Επειδή το γράφει ένα μικρό βιβλιαράκι που μου έδωσαν από την Βουλή των Ελλήνων.

lusifer είπε...

eida shmera ena ntokimanter gia to politexnio...lipon thn amesos epomenh mera meta thn usbolh sto politexnio bgenei o papadopoulos kai leei mhn anisixite ellhnes MIA MHKRH MIOPSIFIA apo antartes htan kai teliose...sou thimizei katholou thn shmerinh katastash xaxaxaxaxa ELEOS

http://www.on-news.gr/2011/11/17-2011_17.html

Dr. Strangelove είπε...

πως λεμε ολα τα γουρουνια την ιδια μουρη εχουν.. ολοι οι φασιστες τις ιδιες παπαριες λενε.. φαντασια μηδεν