27/9/12

Ο Αρτέμης και το κυνήγι των χαμένων μετοχών: Μέρος 3o (season finale)


Η επική τριλογία του ραδικιού τελειώνει εδώ φίλοι και φίλες. Χωρίς πολλά λόγια πάμε...

Στο πρώτο επεισόδιο: Ο Αρτέμης μαθαίνει πως η γιαγιά του τραβιόταν με κάτι Ιταλούς στην κατοχή, βρίσκει τις μετοχές του θείου του παππού του και πηγαίνει στην τράπεζα.

Στο προηγούμενο επεισόδιο: Ο Αρτέμης φεύγει αποκαρδιωμένος από την τράπεζα. Κυνηγημένος από τον Σουβzilla μπλέκεται σε τροχαίο στην Αθηνών-Πάτρας. Απαγάγεται από εξωγήινους και τελικά γυρνάει στην Αθήνα με 670 δις δολλάρια από τον τηλεμαραθώνιο στον Σείριο.

Πριν αρχίσετε να διαβάζεται τα παρακάτω βάλτε αυτό να παίζει. Τώρα όμως πάμε.


Ο Αρτέμης και το κυνήγι των χαμένων μετοχών: Μέρος 3o, Δε.λέει. Confidential

26 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Αρτέμης ήταν μόνος του στον λόφο Φιλοπάππου και κοιτούσε την πόλη. Η πυκνή ομίχλη είχε θαμπώσει τα φώτα, αλλά οι ήχοι της πόλης ακούγονταν σαν μουσική στα αυτιά του. Άναψε το τσιγάρο του και πήρε μια βαθιά ρουφηξιά. Ο καπνός που έβγαινε από την άκρη του τσιγάρου έμενε μπροστά στον Αρτέμη σαν να ήθελε να του κάνει παρέα. Ξαφνικά βήματα ακούστηκαν από πίσω του, ο Αρτέμης γύρισε, ένας πελώριος άντρας ήταν τώρα μπροστά του αλλά λόγο της ομίχλης δεν μπορούσε να τον διακρίνει καθαρά. Το μόνο που είδε ήταν ένα χαρτί στην τσέπη του σακακιού του, έγραφε "Βουή των Ελλήνων, 27/9 στις 10 μ.μ.". Ο άντρας μίλησε με μία βαθιά, μπάσα φωνή.

- Είσαι ο Αρτέμης;
- Ναι.
- Ο Σώρρας;
- Ναι.
- Που η γιαγιά που τραβιόταν με κάτι Ιταλούς στην κατοχή;
- Τί είπ....

Ο άντρας χτύπησε τον Αρτέμη στο κεφάλι και αυτός έπεσε αναίσθητος.
Στον βαθύ του ύπνο είδε τον θείο του τον Ανδρέα.

- Αρτέμη.
- Ναι θείο.
- Πρέπει να σώσεις την οικογένεια και το κόμμα.
- Το κόμμα το έχει ο γιος σου θείο.
- Ο Γιώργος θα το καταστρέψει ανιψιέ... Καλό παιδί, αλλά λίγο βλαμμένο...
- Για τον Τσοχατζόπουλο τα άκουσες θείο;
- Χτυπάν τον Άκη για να χτυπήσουν τον Σοσιαλισμό!!!
- Έλα ρε θείο μεταξύ μας τώρα... τον Τσουκάτο τον ξέχασες;
- Εεεε....
- Ή μήπως ήταν ο Σημίτης σοσιαλιστής; Ή εσύ;
- Τώρα συζήτηση θα ανοίξουμε; Άντε ξύπνα!! Ξυμέρωσε!! Κωλόπαιδο... &@$#%^!!

Ο Αρτέμης άνοιξε τα μάτια του. Ο ήλιος ήταν ψηλά. Του πήρε ώρα να καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί και αμέσως έψαξε τις τσέπες του. Η επιταγή είχε εξαφανιστεί. Ο Αρτέμης όμως δεν τα έχασε ήξερε τί έπρεπε να κάνει....

Η νύχτα είχε πέσει και πάλι στην Αθήνα και η πόλη ήταν απόκοσμα ήσυχη. Στην πλατεία Συντάγματος μια ψηλόλιγνη μορφή εμφανίστηκε μέσα από την ομίχλη. Ο Αρτέμης συνέχισε  με σταθερό βήμα ανέβηκε της σκάλες και πέρασε την Βασ. Αμαλίας χωρίς να δώσει σημασία στα αμάξια που περνούσαν. Με ποιο γρήγορο βήμα τώρα πήγε προς την είσοδο της Βουλής μπροστά από το άγαλμα του Λένιν Βενιζέλου. Ξαφνικά ο φρουρός πετάχτηκε μπροστά του, ο Αρτέμης τον έβγαλε νοκ άουτ με  μία μόνο κίνηση. "134 επεισόδια Ζήνα δεν πήγαν χαμένα... Είδες μάνα;;" είπε από μέσα του. Με ηρεμία, αλλά πάντα σε εγρήγορση, κινήθηκε προς την πίσω πόρτα της Βουλής. Μπήκε γρήγορα μέσα και κρύφτηκε σε μία αποθήκη με καθαριστικά. Στο φως, τώρα, βλέπει τον λεκέ που του είχε κάνει ο Σουβzilla. Πήρε λίγη χλωρίνη και έτριψε τον λεκέ. "Γαμώτο!!!" φώναξε, καθώς στη θέση του λεκέ δημιουργήθηκε μια άσπρη βούλα. Έξω από την αποθήκη περνούσε ένας σερβιτόρος που άκουσε την κραυγή του Αρτέμη. Ο σερβιτόρος άνοιξε την πόρτα και είδε τον Αρτέμη, αυτός έμεινε κάγκελο αλλά γρήγορα βρήκε την αυτοκυριαρχία του. Με μια στριφογυριστή κλωτσιά έριξε αναίσθητο τον σερβιτόρο. Τον έγδυσε και φόρεσε το παντελόνι και το σακάκι. Έφτιαξε τα μαλλιά και το κολάρο του και βγήκε από την αποθήκη. Προχώρησε στον διάδρομο και έφτασε σε ένα τεράστιο δωμάτιο. Το ανφάν γκατέ (ου βρε τσοπάνε!!) της ελληνική κοινωνίας ήταν εκεί... ο Γεώργιος Κατατζαφύρερ, ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος, ο Μιχάλης Λιάπης, ο Κατμαν και πολλοί άλλοι. Κινήθηκε ανάμεσα από τον κόσμο και κάθισε στο μπαρ παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω του. Ποιος θα μπορούσε να ήταν ο εύσωμος με την μπάσα φωνή που του έκλεψε χθες το βράδυ την πολύτιμη επιταγή; Οι σκέψεις του όμως χάθηκα όταν πρόσεξε αυτή... Ψηλή, με κατάμαυρα μαλλιά και βαθιά μαύρα μάτια. Φορούσε μια κόκκινη τουαλέτα και ασορτί σατέν γάντια και κάπνιζε από μια πίπα τσιγάρου (αυτό, όχι αυτό). Τον κοίταξε, χαμογέλασε και προχώρησε προς το μέρος του. Ακούμπησε το δεξί της χέρι στο στήθος του και φύσηξε τον καπνό του τσιγάρου της στο πρόσωπο του.

- Αυτός που ψάχνεις είναι πάνω.
- Ποιον ψάχνω;
- Το όνομα του είναι Mr. Allgood. Του είπε και απομακρύνθηκε.

Προσπάθησε να την ακολουθήσει, αλλά είχε ήδη χαθεί μέσα στο πλήθος. Πλέον του ήταν προφανές τί έπρεπε να κάνει. Ο Mr. Allgood έπρεπε να πεθάνει.

Ανέβηκε τις σκάλες προσέχοντας μην τον δει κανείς και βρέθηκε σε έναν τεράστιο διάδρομο με πόρτες δεξιά και αριστερά. Προχωρώντας άκουσε ψαλμωδίες από ένα δωμάτιο. Άνοιξε σιγά σιγά την πόρτα, αυτό που είδε ήταν φρικιαστικό. Μέσα στο δωμάτιο ήταν δέκα άτομα με μαύρες κάπες και παράξενες μάσκες που ήταν γύρω από ένα μεγάλο γραφείο. Πάνω στο γραφείο υπήρχε μια νεαρή κοπέλα γυμνή με τα χέρια ανοιχτά. Κάτω από τα μπράτσα της δεξιά υπήρχε ένα μεγάλο μεταλλικό σκεύος γεμάτο με κρασί και κάτω από το αριστερό υπήρχε ένα κρητικό μαχαίρι. Στην πίσω μεριά του γραφείου καθόταν όρθιος ένας ηλικιωμένος άντρας, 500-600 χρονών, και ακριβώς δίπλα του μια πανύψηλη άσχημη γυναίκα. Δίπλα στην πόρτα καθόταν ο Τέρης Χρυσός (σύνδεσμος για τους ασεβής που δεν ξέρουν), που ταχτάριζε στα γόνατα του ένα μικρό αγοράκι με τεράστια μάτια. Κάποια στιγμή ο ηλικιωμένος άντρας, που έμοιαζε με βρικόλακα, πήρε το μαχαίρι και σχημάτισε στο στήθος της άτυχης, γυμνής κοπέλας δύο γράμματα "ΜΜ" και άρχισε να ψάλει σε μια ακατανόητη γλώσσα. Τότε κάτι τρομακτικό συνέβει. Το κρασί άρχισε να βράζει και ένα σύννεφο από ατμούς βγήκε από το ποτήρι. Ο ατμός κάθισε στη μέση του δωματίου και από μέσα εμφανίστηκε μια γριά γυναίκα με ένα πιάτο ντολμαδάκια. Ο Αρτέμης είχε δει αρκετά, έκλεισε την πόρτα και τρομοκρατημένος συνέχισε να περπατάει στον διάδρομο. Δυο πόρτες παρακάτω άκουσε κάποιον (πηδήξτε στο 0:53) να διαβάζει αρχαία κείμενα μέσα στο δωμάτιο, αλλά δεν έδωσε σημασία. Ξαφνικά άκουσε έναν άνθρωπο να έρχεται από τη γωνία του διαδρόμου και βιαστικά άνοιξε μια πόρτα και μπήκε μέσα. Στο δωμάτιο υπήρχε ένας χοντρός κύριος που έτρωγε πατατάκια και έπαιζε Pro. Μόλις ο χοντρός κατάλαβε τον εισβολέα τον κάλεσε να παίξει μαζί του... Αρκετή ώρα μετά η πόρτα του δωματίου άνοιξε και ο Αρτέμης βγήκε στον διάδρομο. Από μέσα ακούστηκε μια φωνή:

- Να ξανάρθεις Αρτέμη πέρασα πολύ καλά, χαχα.
- Να είσαι σίγουρος Κώστα. Η ρεβάνς θα είναι δική μου.

Ο Αρτέμης είχε χάσει από ένας καλύτερο αντίπαλο που προφανώς είχε προπονηθεί πολύ περισσότερο από αυτόν, αλλά τώρα έπρεπε να βρει τον Mr. Allgood.

Στο τέλος του διαδρόμου υπήρχε μία μεγάλη πόρτα. Από το εσωτερικό της ακούγονταν απόκοσμοι ήχοι και έβγαινε μια απαίσια μυρωδιά. Άνοιξε την πόρτα με θάρρος και μπήκε μέσα. Στον τοίχο υπήρχε μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα καρφωμένη με βελάκια, ενώ σε μια γωνία ήταν ένα σκουριασμένο σφυροδρέπανο. Τα φώτα ήταν κλειστά και στην καρέκλα καθόταν ένας μεγαλόσωμος άντρας με γουρουνίσια χαρακτηριστικά. Ήταν αυτός! Ήταν ο κλέφτης της επιταγής!! Ήταν ο απαίσιος Mr. Allgood!!!

- Καθίκι μου έκλεψες της επιταγή!!!
- Μαζί την κλέψαμε!!
- Θα σε σκοτώσω!!
- Έχετε υψηλές φιλοδοξίες κύριε Αρτέμη...

Ο Αρτέμης άρπαξε το δρεπάνι και το πέταξε με δύναμη. Όπως ήταν λογικό ο υπέρβαρος άντρας δεν μπόρεσε να αμυνθεί και το δρεπάνι βρήκε εύκολα τον στόχο του, ανοίγοντας στα δύο το τεράστιο κεφάλι του που άρχισε να αναβλύζει σκατά.

Ο Αρτέμης βρήκε εύκολα την επιταγή που ήταν πάνω στο γραφείο και έτρεξε προς την έξοδο. Η Ελλάδα είχε πλέον σωθεί....

Η ιστορία συνεχίζεται κάπως  έτσι....

Cast

(με τη σειρά που εμφανίστηκαν)

Αρτέμης ........... Αρτέμης Σώρρας
Mr. Allgood ........... Θεόδωρος Πάγκαλος
Βρικόλακας ........... Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
Ψηλή και άσχημη ........... Ντόρα Μπακογιάννη
Τέρης Χρυσός ........... Τέρης Χρυσός
Ταχταριζόμενος ........... Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο τρελός στο δωμάτιο ........... Άδωνις Γεωργιάδης
Κώστας ........... Κώστας Καραμανλής

στο ρόλο του θείου ο Ανδρέας Παπατζής
φωτιά στα κόκκινα ήταν η Όλγα Κεφαλογιάννη

φιλική συμμετοχή Γεώργιος Κατατζαφύρερ, Βαγγέλης Βενιζέλος, Μιχάλης Λιάπης, Κατμαν.

a story by Dr. Strangelove

The End

Δεν υπάρχουν σχόλια: