10/9/12

Διαβάζοντας Λοβέρδο...


Χαίρομαι αναγνώστη μου γιατί βλέπω πως μπορεί να περνάμε μια δύσκολη (και κάτι παραπάνω) οικονομική κρίση στη χώρα μας, αλλά η διανόηση, η παραγωγή σκέψης που συντελεί την κοινωνική πρόοδο συνεχίζεται δυναμικά. Μιλάω φυσικά για το νέο βιβλίο του Ανδρέα Loveρδου, του σπουδαίου αυτού διανοητή του έθνους μας. Μην έχοντας τίποτα να ζηλέψει από την δόξα του άλλου μεγάλου μας συγγραφέα, του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο Ανδρέας Loveρδος υπογράφει το βιβλίο του με τίτλο "Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση". Φυσικά ο Loveρδος είναι ο πλέον, ΠΛΕΟΝ κατάλληλος να μιλήσει για το πως θα βγούμε από την κρίση, πρώτα και κύρια γιατί είναι ένας σοφός άνθρωπος, ΣΟΦΟΣ (διαβάζεται και ανάποδα!!! Ιιιιιιιι φτου, φτου σκόρδα κςςς κςςς). Δεύτερον ήταν μέλος άκρως πετυχημένων κυβερνήσεων, αρχικά στην κυβέρνηση Σιμήτη, ενώ τα τελευταία  δυόμιση χρόνια διέπρεψε ως Υπουργός Εργασίας (2009-2010) και Υπουργός Υγείας (2010-2012) με την dream team του Γιώργου Παπανδρέου Jr. Πραγματικά σπουδαίος άνθρωπος, είμαστε τυχεροί που επέλεξε να μας μεταλαμπαδεύσει τις άπειρες, ΑΠΕΙΡΕΣ, γνώσεις του και να μας κάνει λίγο πιο σοφούς, να μας ανοίξει τα μάτια βρε αδελφέ. Αυτό που πραγματικά μου αναπτέρωσε το ηθικό και με έκανε χαρούμενο, είναι πως ο Ανδρέας Loveρδος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ιδρύσει ένα νέο κόμμα.
Η Ελλάδα κατά τη γνώμη του γράφοντος, έχει ανάγκη ένα συμμετοχικό, ευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό, ριζοσπαστικό σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό υποκείμενο. Δεν έχει σημασία αν αυτός ο χώρος, αυτή η παράταξη, θα προκύψει από τη μετεξέλιξη υπάρχοντος κόμματος, ή τη συγχώνευση ή την εκλογική συμπόρευση υφιστάμενων σχηματισμών, ή ακόμη και από την ίδρυση ενός νέου κόμματος που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής σοσιαλδημοκρατίας.
Με λίγα λόγια.. Πιάστ' τ' αυγό και κούρευτο ή αλλιώς από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα. Καταρχήν τί σκατά είναι η "ριζοσπαστική σοσιαλδημοκρατία"; Ή είσαι ριζοσπάστης ή είσαι σοσιαλδημοκράτης (άσχετο, αλλά καλό...), "δεν υπάρχει ολίγον έγκυος" ούτε "θα στον ακουμπήσω". Επίσης η χώρα χρειάζεται
...ένα κινηματία Πρωθυπουργό, 8-10 πολύ δυναμικούς υπουργούς και 30-40 δυναμικά στελέχη στον κρατικό μηχανισμό που μπορούν να φέρουν την άνοιξη που περιμένουμε.
Δεν ήταν κινηματίας ο Γιώργος; Αν έμενε ένα μήνα ακόμα θα έριχνε στα τάρταρα τον διεθνή καπιταλισμό. Δεν ήσουν έσυ, η Αννούλα, ο Ραγκούσης, ο καπετάν Χρήστος και τόσοι άλλοι σπουδαίοι, ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ, υπουργοί δυναμικοί; Γιατί υποβιβάζεις έτσι τον εαυτό σου; Γιατί;

Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με τις βαρύγδουπες παπαριές που αμολάνε οι αποτυχημένοι, επαγγελματίες άχρηστοι (αλλά όχι ηλίθιοι) πρώην υπουργοί. Δεν μας φτάνουν οι τωρινοί ήρθαν και οι πρώην.

Το βιβλίο προτείνεται για σταθεροποιητής επίπλων, χαρτί τουαλέτας, χαρτοπόλεμο ή για να παίζεται μπάσκετ δωματίου με τον κάδο απορριμάτων σας.

Υ.Γ. Ανδρέα δώστο στον Μιχάλη να του ρίξει μια ματιά.
Υ.Γ. Τώρα που η Χρυσή Αυγή εκτελεί χρέη αστυνομίας θα προστατέψει και τον Κώστα Βαξεβάνη;
Υ.Γ. "Casse-toi riche con!!" (Σήκω φύγε, πλούσιε μαλάκα!!) έγραψε η Liberation για τον πολυεκατομμυριούχο Bernard Arnault. Ζω για την στιγμή που το  Έθνος θα γράψει το ίδιο στον Μπόμπολα.
Υ.Γ. Αυτοί οι Γάλλοι είναι τρελοί!!! Τι θέλει ο Hollande; Να διώξει τους επενδυτές;

Δεν υπάρχουν σχόλια: