17/6/10

Σήκω Ανδρέα για να δεις το παιδί της αλλαγής

Χθες τέλειωσα και επίσημα το σχολείο. Η κυβέρνηση και ο Αγάπιος (Loveρδος) σκέφτηκαν να μου κάνουν ένα δώρο. Ανακοινώθηκε χθες το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργσιακές σχέσεις. Όπως θα είδατε και ΄σεις ο Αγάπιος δικαιολογεί πλήρως το όνομα του, τύφλα να ΄χει το DVD της Τζούλιας (για Ντούβλη ούτε λόγος), διάταγμα που δίνει πολαπλούς οργασμούς στους εργοδότες και έναν τεράστιο πόνο στους εργαζομένους (μην ρωτάτε πού). Ας δούμε λίγο μερικές διατάξεις του εν λόγο ερωτικού βοηθήματος:

  1. Επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 150 άτομα μπορούν να απολύσουν έως 6 άτομα το μήνα, ενώ επιχειρήσεις άνω των 150 εργαζομένων το ποσοστό αυξάνεται από το 2% στο 5% και έως 30 εργαζόμενους το μήνα. 
  2. Για εργαζόμενους που απασχολούνται από 2 έως 10 χρόνια ο χρόνος προειδοποιήσης είναι ένας μήνας, για 10 - 15 χρόνια ο χρόνος προειδοποιήσεις είναι δυο μήνες και για 15 - 20 χρόνια εργασίας ο χρόνος προειδοποιήσεις είναι τρεις μήνες. Τέλος για περισσότερα από 20 χρόνια εργασίας ο χρόνος προειδοποιήσεις είναι τέσσερις μήνες.  
  3. Ο μισθός των νεοπροσλαμβανόμενων έως 21 ετών αντιστοιχεί στο 80% του κατώτατου μισθού, ενώ για νέους εργαζόμενους από  21 έως 25 ετών στο 85%. Τα υπόλοιπα χρήματα προβλέπεται ότι θα καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ (να θυμήσω πριν λίγους μήνες ο Αγάπιος έλεγε πως ΟΑΕΔ δεν έχει σάλιο, πως θα τα πληρώσει αύτα;).
Ποιος ο λόγος λοιπόν να περάσω δέκα χρόνια υποχρεωτικής εκπαίδευσης και άλλα πέντε στα πανεπιστήμια, για να παίρνω 590 ευρώ. Είναι λογικό να κάνουμε όλα τα παραπάνω για να ρίξουμε τις τιμές των προιόντων; και ποιος θα τα αγοράσει όλοι θα είμαστε άνεργοι ή θα έχουμε λεφτά ίσα-ίσα για το φαγητό. Η γένια των 700 ευρώ πλέον γίνεται προνομιούχα, νεόπλουτη.

Υ.Γ. Σήκω Ανδρέα για να μουτσώσεις και ΄συ τον γιο σου τον σοσιαλιστή.
Y.Γ. Όπως είπε και ένας σοφός, δέκα χρόνια σχολείο, πέντε πανεπιστήμιο, ένα στρατό, σαράντα δουλειά, σύνολο 56. Φόνο να ΄χα κάνει λιγότερα θα έτρωγα...
Υ.Γ. Αύριο έχουμε συμπληρωνουμε πέντε μήνες on line (18/6), περάστε μια βόλτα...
Υ.Γ. Πω, πω τι βαρεμάρα είναι αυτή, τι παπαριές δείχνει και αυτή η τηλεόραση το πρωί, άσε που πεινάωωωωωω.

5 σχόλια:

Τσακ είπε...

Nαι νταξει ο Ανδρεας ήταν καλύτερος...
Σου ευχομαι καλή σταδιοδρομία σύντροφε Greg...επ αγαθον της κοινωνίας βεβαίως-βεβαίως!

Dr. Strangelove είπε...

Κοιταξε, καλυτερος ηταν σιγουρα απο τους τεσσερις τελαυταιους, οχι γιατι αυτο ηταν ο μυθος που τον εχουν κανει, αλλα γιατι οι αλλοι ειναι ντουβαρια. Ευχαριστω,α και αν πανε ολα καλα μπορει του χρονου να ειμαι και γω Γιαννενα

Τσακ είπε...

Διαολε!!!
Αυτα ειναι...καλως να μας ερθεις;;;
Ποια σχολη αν επιτρεπεται;;

Dr. Strangelove είπε...

Πληροφορικη

Τσακ είπε...

Eλα γείτονες θα μαστε!!!!!!!
Διπλα ειναι το Φυσικό...